Gestoofde prei met aardappelpuree

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 ml halfvolle melk
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels hüttenkäse

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd in stukken van 4 cm.
  3. Verwarm de margarine en roerbak hierin de prei kort.
  4. Schenk er wat water bij en stoof de prei in 10 minuten gaar.
  5. Breng de melk aan de kook.
  6. Stamp de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  7. Hak de hazelnoten grof en schep de hüttenkäse erdoor.
  8. Serveer de prei samen met de aardappelpuree en hüttenkäse.

Bron: Voedingscentrum