Driebonenchili

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 200 gram zoete aardappel
  • 250 gram zwarte bonen (uitlekgewicht, blik)
  • 250 gram kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
  • 120 gram cannellini bonen of witte bonen (uitlekgewicht, blik)
  • 400 gram blik tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 50 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook en de specerijen.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  4. Spoel alle bonen af en laat ze uitlekken.
  5. Doe de blokjes aardappel, alle bonen en de tomatenblokjes in de pan en stoof het gerecht met een deksel op de pan 20 minuten.
  6. Schep aan tafel een lepel yoghurt op de chili.

Bron: Voedingscentrum