Chili met groente en rijst

Chili met groente en rijst

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 (rode) paprika
  • 250 gram kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ theelepel kaneel
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel de ui en snijd klein.
  3. Was de paprika en snijd in kleine stukjes.
  4. Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de ui glazig.
  6. Bak de paprika mee.
  7. Voeg de kaneel, de cayennepeper, het korianderpoeder, paprikapoeder en de tomatenblokjes toe.
  8. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  9. Voeg de kidneybonen toe en warm het geheel nog een paar minuten door.
  10. Serveer de chili met de rijst.  

Voor de volgende keer: de smaak is een beetje flauw. Ik was de kaneel vergeten erbij te doen. Misschien kan dat helpen.

Bron: Voedingscentrum