Bruine bonen in kruidige tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • ½ theelepel laos
  • 1 prei
  • 100 gram taugé
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels (bruine) suiker
  • 550 gram bruine bonen (uitlekgewicht, blik)

Bereiding

  1. Pel de ui en knoflook en snijd klein.
  2. Maak de peper schoon en snijd fijn.
  3. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen.
  4. Was de taugé.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de ui, knoflook, peper en laos enkele minuten zacht.
  6. Voeg de tomatenblokjes, citroensap en suiker toe en breng dit aan de kook.
  7. Spoel de bruine bonen af en laat goed uitlekken.
  8. Voeg de prei en bruine bonen toe aan de saus en warm het geheel goed door.
  9. Warm op het laatst de taugé kort mee.

Bron: Voedingscentrum