Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- ½ theelepel laos
- 1 prei
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel olie
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels (bruine) suiker
- 550 gram bruine bonen (uitlekgewicht, blik)
Bereiding
- Pel de ui en knoflook en snijd klein.
- Maak de peper schoon en snijd fijn.
- Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen.
- Was de taugé.
- Verwarm de olie en bak hierin de ui, knoflook, peper en laos enkele minuten zacht.
- Voeg de tomatenblokjes, citroensap en suiker toe en breng dit aan de kook.
- Spoel de bruine bonen af en laat goed uitlekken.
- Voeg de prei en bruine bonen toe aan de saus en warm het geheel goed door.
- Warm op het laatst de taugé kort mee.
Bron: Voedingscentrum
