Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel oregano
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 200 gram zoete aardappel
- 250 gram zwarte bonen (uitlekgewicht, blik)
- 250 gram kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
- 120 gram cannellini bonen of witte bonen (uitlekgewicht, blik)
- 400 gram blik tomatenblokjes zonder zout (blik)
- 50 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook en de specerijen.
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
- Spoel alle bonen af en laat ze uitlekken.
- Doe de blokjes aardappel, alle bonen en de tomatenblokjes in de pan en stoof het gerecht met een deksel op de pan 20 minuten.
- Schep aan tafel een lepel yoghurt op de chili.
Bron: Voedingscentrum
