Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 (rode) paprika
- 250 gram kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
- 1 eetlepel olie
- ¼ theelepel kaneel
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel gerookt paprikapoeder
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de ui en snijd klein.
- Was de paprika en snijd in kleine stukjes.
- Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken.
- Verwarm de olie en bak hierin de ui glazig.
- Bak de paprika mee.
- Voeg de kaneel, de cayennepeper, het korianderpoeder, paprikapoeder en de tomatenblokjes toe.
- Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de kidneybonen toe en warm het geheel nog een paar minuten door.
- Serveer de chili met de rijst.
Voor de volgende keer: de smaak is een beetje flauw. Ik was de kaneel vergeten erbij te doen. Misschien kan dat helpen.
Bron: Voedingscentrum

